KARGO BEDAVA
4.8 (214 yorum)
2.000,00 TL KDV Dahil

1- Yeni sistemi iyi kavrayın!
TYT yalnızca Türkçe ve matematik testlerinden oluşmaktadır. Daha önce sosyal bilgiler ve fen bilgisi testleri de yer alırken yeni sistemin ilk basamağı daha sadeleşmiş görünüyor. Temel yeterlilik testinde  Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler ve geometri soruları yer almaktadır. Eski sistemde ilk basamak sınavı mart ayında yapılırken yeni sistemde TYT haziran ayında yapılacak. Bu yüzden hem TYT hem de YKS konularını aynı anda götürmeniz gerekmektedir.

2- TYT’de her soru altın değerinde!
Daha önce sınavda Türkçe, matematik, sosyal bilgiler ve fen bilgisi çıktığı için (160 soru) soruların değeri daha azdı. Hatta SAY öğrencileri için sosyal bilgiler; EA ve SÖZ öğrencileri için fen bilgisi testinin soru değeri çok azdı. Ancak yeni sistemde 40 Matematik, 40 Türkçe, 20 Sosyal Bilimler ve 20 Fen Bilimleri sorusu olacak. Soru sayısı az ve 1 milyonun üzerinde aday sınava girecek. Bu yüzden 1 soruyu doğru yapmayı geçelim 1 yanlış yapmamak bile sıralamanızı binlerce oynatacaktır.

3-Zamanı yönetmeyi öğrenin
Türkçe’de paragraf soruları ile sözel mantık ve matematikte problem sorularıyla sayısal mantık soruları çok fazla vakit harcıyor. Eski sistemde fen veya sosyal bilgilerden kalan zamanı Türkçe ve matematiğe dağıtabiliyorken artık böyle bir şansınız yok. Çünkü fen ve sosyal bilimler testinde soru sayısı yarı yarıya azaldı. Bu yüzden sınava kadar zaman tutarak soru çözmelisiniz.

4- Eksiklerinizi tamamladıktan sonra bol soru çözün!
Türkçe’de yazım yanlışı, imla, noktalama, anlatım bozukluğu, ses bilgisi, sözcükte yapı gibi konuları tamamladıktan sonra bolca soru çözün. Ancak Türkçe netinizi belirleyecek konu paragraf! Bunun için de her gün en az 20 paragraf sorusu çözün. Bu sayede anlama yeteneğiniz artacak ve paragraf sorularını daha hızlı çözebileceksiniz. Matematik’te ise sayısal sorulardan ziyade problem sorularına yoğunlaşın. Günlük 20 problem sorusu çözerek TYT sınavında matematikte 30’un üzerinde net yapabilirsiniz. Üstelik hız kazandığınız takdirde boş sorulara dönecek vaktiniz de olacaktır. Sosyal bilimler testinde ekstra çalışmanız gereken iki ders bulunmakta: Din kültürü ve felsefe. Her iki dersten beşer soru çıkacak.

5- Sınava iki ay kala her gün deneme çözün!
Konuları bitirdikten sonra nisan ayından itibaren her gün deneme 1 deneme çözün. Denemelerde yapabileceğiniz maksimum neti öngörebilirken eksiklerinizi de görüp tamamlayabilirsiniz. Ayrıca hız kazanarak sınav anında zamanı kontrol edebilirsiniz. Denemelerin temel amacı yapamadığınız soruların üzerine yoğunlaşmaktır. Açıklamalı cevaplar üzerinden yapamadığınız soruları deneme sorusu üzerinden yeniden çözmelisiniz.